Associacion Culturau e Civica VIVÉNCIA ARANESA / Programa Víctor Balaguer: Difusió d’Aran a l’exterior.

...

Nou MANUAL "Aprenem aranès des del català", que us podeu descarregar aquí



La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha publicat el manual Aprenem aranès des del català per facilitar als catalanoparlants l'aprenentatge de l'aranès, la variant d’una llengua històrica parlada a tot l’Espai Occità i que forma part del dialecte gascó.

Aquesta obra ofereix un primer contacte amb l’aranès, en un nivell bàsic, per començar a aprendre'l i també practicar-lo. Amb aquest propòsit, incorpora enregistraments d’àudio per escoltar les frases de nivell bàsic per familiaritzar-se amb la fonètica. Els arxius es poden descarregar des del web: llengua.gencat.cat/aprenem-aranes

La nova publicació digital i en línia, en català i aranès, s’estructura en tres parts: la primera descriu les característiques de l’aranès i les diferències principals amb el català; la segona conté 10 lliçons d’iniciació per entendre expressions bàsiques de la vida quotidiana en aranès (les persones, els llocs, la casa i l’entorn, etc), i la tercera, “Comencem a parlar”, la formen 10 diàlegs més extensos i elaborats.